de behandeling

Bij de eerste behandeling beginnen we met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek stel ik u allerlei vragen over uw klachten en over de rest van uw conditie. Dit is nodig om een goed beeld te krijgen van de werking van uw lichaam en waar mogelijk uw klachten door veroorzaakt worden.

acupunctuur tijdens de behandeling

Na het intakegesprek volgt meteen de eerste behandeling. Meestal zijn er meerdere behandelingen nodig om de klachten blijvend te verminderen. Hoeveel vervolgbehandelingen er nodig zijn is afhankelijk van de aard van de disbalans. Tijdens de behandeling kan ik verschillende technieken toepassen om het gewenste effect te bereiken. De techniek die ik het meeste toepas is het plaatsen van hele dunne naaldjes. Deze naaldjes plaats ik op bepaalde punten op de energiebanen van uw lichaam. Dit is niet pijnlijk. In plaats van met naaldjes kan ik de specifieke meridiaanpunt ook behandelen met infrarood licht. 

Andere technieken die ik soms toepas zijn Cupping of Guasha. Dit zijn massagetechnieken om de doorstroming in het weefsel te activeren.

Hallo, ik ben Ingrid Dijkstra. Ik heb de studie Klassieke Chinese Acupunctuur gevolgd en vanuit deze visie heb ik de mogelijkheid om een grote variƫteit aan lichamelijke en psychische klachten te behandelen. Dit doe ik in mijn praktijk-aan-huis.

Naast de acupunctuurpraktijk werk ik ook drie dagen per week als doktersassistente bij een huisartsenpraktijk.

cupping en sport