Cupping en Guasha

Bij cupping wordt er een gebied met lage druk gecreëerd waar de cup overheen wordt geplaatst. De cup zuigt zich hierdoor vast aan de huid. Vervolgens zal de zuigkracht zijn werking doen. Door deze methode wordt de doorstroming in het gebied geactiveerd, waardoor uw klachten verminderen. cupping op de rugDe therapeute zal de cups afwisselend laten staan of juist over je lichaam bewegen om precies die gebieden te vinden die extra aandacht nodig hebben.
Schrik niet wanneer je na cupping in de spiegel kijkt. Beide methoden van de cupping massage kunnen blauwe of rode plekken achterlaten die een paar dagen en soms weken zichtbaar blijven. De oorzaak van deze plekken is de hoge druk die de cups op de bloedvaten uitoefenen. Ondanks dat de plekken er niet fraai uitzien, is de massage allesbehalve pijnlijk. Sterker nog, hij is zelfs zeer aangenaam te noemen. De zuigkracht geeft de bloedcirculatie een boost en reikt tot in het dieper gelegen weefsel om zo spierknopen en spanning in het lichaam te verminderen. Deze therapie zal dus niet alleen je klachten aanpakken, maar het lichaam ook nog eens volledig laten ontspannen.

Guasha bestaat uit het wrijven met een speciale steen over de huid waarop olie is aangebracht. Het is een manier om onzichtbare ophopingen in het lichaam zichtbaar op de huid te laten verschijnen. Deze onzichtbare ophopingen zijn afvalstoffen die opgeslagen zijn in het bindweefsel, de spieren en de gewrichten. Dit gebeurd als het lichaam niet meer in staat is om alle afvalstoffen via het lymfesysteem af te voeren. Het bindweefsel slibt dicht, de spieren verzuren en de gewrichten gaan ontsteken. Ook het bloed en energie kan niet meer goed stromen. Door dit alles kun je ontzettend veel klachten krijgen. Guasha methodeGuasha stimuleert het ontgiftingsmechanisme, zodat het lichaam de losgemaakte afvalstoffen kan afvoeren. Bloed en energie kunnen weer stromen en diverse klachten en/of ziekte zullen verminderen of helemaal verdwijnen. Guasha is het een zeer geschikt voor hardnekkige en langdurige klachten. Maar ook bij acute klachten biedt Guasha uitkomst. Tevens kan het preventief worden ingezet.